logo blog
 photo c2c9f49b-e928-4ce6-9770-240946062b9c_zps9d9d335e.png

Primbon Sunda. 2

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalm'muallaiqum.Wr.Wb...Sampurasun...Rampes.
Primbon Sunda. 2 ~ Lanjutan dari Primbon Sunda. 1 yang dikutip dari buku dapet nemu dikolong lemari yang sebagian isinya sudah dimakan rayap.
Sekali lagi diingatkan, isinya bukan untuk diyakini sekedar untuk dilestarikan, karena bagaimanapun primbon(Paririmbon) ini adalah ilmu pupuhu(leluhur) yang wajib bagi kita menjaganya bersama...bukan begituh?
ALAMAT NGIMPI
  1. Ngimpi buang hajat = bakal meunang kasusah
  2. Ngimpi kapanggih jeung nu maot = bakal susah
  3. Ngimpi aya nu mere kembang = bakal boga salaki (pamajikan)
  4. Ngimpi aya nu mere ali = bakal aya nu mikanya'ah
  5. Ngimpi aya nu mere baju = bakal aya nu ngewa
  6. Ngimpi aya nu mere manuk = bakal boga budak
  7. Ngimpi aya nu mere sangu = bakal aya nu nga'hampas
  8. Ngimpi mandi dilaut = bakal meunang milik
  9. Ngimpi mandi diwalungan = bakal aya nu' ngewa
  10. Ngimpi mandi disumur = bakal meunang kabungahan
  11. Ngimpi ngapung = bakal meunang kasusah
  12. Ngimpi naek kagunung = bakal meunang milik
  13. Ngimpi indit-inditan = bakal meunang wiwirang
  14. Ngimpi boga salaki = bakal meunang susah
  15. Ngimpi bobogohan = bakal meunang rezeki
  16. Ngimpi dahar daging babi = bakal aya nu'ngahina
  17. Ngimpi nginum = bakal aya nu ngewa
  18. Ngimpi sukan-sukan = bakal susah
  19. Ngimpi ditaranjangan = bakal meunang wiwirang
  20. Ngimpi dipacok oray = bakal kawin
  21. Ngimpi dibeulit oray = bakal aya milik
  22. Ngimpi awak lintuh = bakal aya nu ngahormat
  23. Ngimpi awak begang = bakal susah
  24. Ngimpi ceurik = bakal meunang kasusah gede'
  25. Ngimpi ngotah = bakal paniatan teu terkabul
  26. Ngimpi ningali bulan = bakal loba nu asih
  27. Ngimpi ningal rupa sorangan = loba nu hayang kapanggih
  28. Ngimpi boga imah = bakal pindah
  29. Ngimpi dibere duit = bakal meunang panyakit
  30. Ngimpi dipotong bu'uk = bakal pipisahan
  31. Ngimpi digundulan = bakal meunang wiwirang
  32. Ngimpi digantung = bakal dihampura dosana
  33. Ngimpi labuh = bakal dikawinkeun
  34. Ngimpi huntu ponglak tiluhur = bakal kapapatenan ku kolot
  35. Ngimpi beunghar = bakal senang hirupna
  36. Ngimpi huntu punglak tihandap = bakal kapapatenan baraya sahandapeun
  37. Ngimpi didatangan guru = bakal aya nu ngewa
  38. Ngimpi dihakan maung = bakal boga dunungan soleh
  39. Ngimpi tumpak maung = bakal meunang darajat
  40. Ngimpi nenjo hujan = bakal meunang milik
  41. Ngimpi naek kereta = bakal kaleungitan milik
  42. Ngimpi ngising = bakal kaleungitan
  43. Ngimpi budug = bakal meunang rezeki
  44. Ngimpi labuh = bakal dikawinkeun
  45. Ngimpi paeh = bakal boga milik
  46. Ngimpi lumpat = bakalmeunang darajat
  47. Ngimpi disalimut = bakal diusir tina kapangkatan
  48. Ngimpi wudhu = bakal sampurna hirupna
  49. Ngimpi ceurik = bakal dihampura dosana
  50. Ngimpi dipaehan = moal lila umur
  51. Ngimpi pasea = bakal aya nu nya'ah
  52. Ngimpi naek tangkal kalapa = bakal aya nu mere hutang
  53. Ngimpi naek tangkal kalapa potong tengahna = bakal aya kapapatenan
  54. Ngimpi tangkal cau runtuh = bakal aya nu gering repot
  55. Ngimpi ningal jalan ngemplong = bakal ditangtayungan hirupna
  56. Ngimpi aya nu nenjo/neteup = aya nu ngewa
  57. Ngimpi aya nu ngajak = bakal aya nu ngahina
  58. Ngimpi rek indit tinggaleun sapatu/selop = bakal aya nu sirik
  59. Ngimpi rek indit tapi hese rek di gelung udar-udar deui = bakal aya nu pikangewa
  60. Ngimpi rek indit hese disamping = bakal kawiwirangan
  61. Ngimpi aya nu datang = bakal aya nu ngahina ku jalma nu kaimpikeun
  62. Ngimpi ningali cahaya = bakal dihampura dosa'na
  63. Ngimpi ningali cahaya warna warni = bakal dekeut kana paeh
  64. Ngimpi ningal camara bodas = bakal ngalalakon hirupna
  65. Ngimpi ningali Nabi Muhammad.S.A.W. = bakal meunang berkah
  66. Ngimpi ningal pajaaratan para wali = bakal aya nu ngahijikeun kana dirina
  67. Ngimpi ngobrol sareng para wali = eta jalma boga elmu luhur
  68. Ngimpi aya nu ragrag tilangit = bakal boga budak nu pinter luar biasa
  69. Ngimpi naek ka langit = bakal boga elmu nu luhur
  70. Ngimpi ningal sawarga = bakal boga elmu ma'rifat
  71. Ngimpi ningal naraka = hirupna moal tenang
  72. Ngimpi nabeuh go'ong = moal aya kagorengan
  73. Ngimpi disereud kusengseureudan = bakal aya nu mikaasih
  74. Ngimpi sembahyang = sagala pagawean dosa bakal dihampura
  75. Ngimpi nyolatkeun mayit = aya nu ngabela lahir bathin
  76. Ngimpi puasa = bakal meunang darajat
  77. Ngimpi diminyak = bakal aya nu ngaku
  78. Ngimpi lalayaran = aya nu ngamulyakeun
  79. Ngimpi garing = bakal meunang cilaka
  80. Ngimpi aya angin ribut = bakal aya nu datang
[]Bersambung ke Paririmbon Sunda. 3
Enter your email address to get update from DESA CILEMBU.
author-photo

Saya mah ng'blognya sambil dagang Ubi , dagang Kemasan Bambu Unik, sama dagang Keripik Singkong partey gede'...nyambi juga jadi makelar Tanah, naon ge' ya hayu-lah...Anda penasaran?..sama, saya juga.

Follow me on: Facebook | Twitter | Google+
×
Next
« Prev Post
Previous
Next Post »

10 komentar

kapan ya om saya Ngimpi dipacok oray??..hihihi(ngarep dah)

Balas

wahahaaaa...dido'ain dari sini, nanti dipatok oraynya dua hari setelah diwisuda..amiin

Balas

Waduh sama sekali gak ngerti nih bang

Hehehe

maklum anak medan nih

Balas

:0)...kan bisa ditranslate in om..wahahaaa

terimakasih sudah mampir, pasti mampir balik. semoga sehat selalu y

Balas

hoyong ngimpi di pacok oray kang meh kawin deui whaaaaa.......
infona bagus yeuh kang

wilujeung ngopi

Balas

tips na tewak oray heula..terus candak bobo tah oray..insyaAllah bakal dipatok beneran....:0)

Balas

hoyong ngimpi aya numere kembang >,<


hehhehe....

oh enya geuning teu aya ngimpi aya nu mindah keun lomari :D

Balas

ahay deuh...ngke wengi ieu kusayah dipasihan kembang, kembang gula atanapi kembang BANK ni?..wkwkwk

mindahkeun lomari artina, bakal diusir ku mitoha...xixixi

Balas

Berkomentarlah se'enak udelmu...kalau punya udel itu ge'......!!
_______________________________________
Salam sehat dan ceria selalu...ya..Neng!

Copyright © 2013. DESA CILEMBU - Privacy Policy | Disclaimer | Template Created by Kompi ajaib - Powered by Blogger